Prognoza meteo, azi, 17 aprilie 2024
17/04/2024 08:31 in STIRI

Miercuri, vremea se răcește în întreaga țară, anunțând ploi abundente și vânt puternic, în special în sud și în estul României. Temperaturile maxime vor varia între 9 grade în Bucovina și 25...26 de grade în Dobrogea.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii se adună, iar ploile devin mai intense în a doua parte a zilei, fiind însoțite de fenomene electrice. Vântul va fi din ce în ce mai insistent, iar temperaturile maxime se vor opri la 24 de grade, după ce marți au fost înregistrate 28...29 de grade în această zonă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile scad drastic, pierzând peste 10 grade față de ziua precedentă. Cerul va fi închis, se anunță ploi abundente și vânt destul de puternic pe parcursul întregii zile.

La Botoșani, ziua se anunță mohorâtă, cu cerul acoperit de nori și vânt dinspre nord-nord-vest. Temperaturile vor oscila între 9 și 11 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 6 grade Celsius în timpul nopții. Se prognozează ploi pe tot parcursul zilei.

În zonele montane, se înregistrează o scădere accentuată a temperaturilor. Ploile afectează majoritatea masivelor, iar la altitudini de peste 1500 de metri, se transformă în lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă pot depăși 40 de litri pe metru pătrat, iar nu este exclusă căderea de grindină.

 

COMMENTS