Prognoza meteo, azi, 16 aprilie 2024
16/04/2024 07:21 in STIRI

Se anunță o scădere a valorilor termice față de intervalul anterior, accentuată în regiunile Banat, Crișana și Maramureș, apropiindu-se de normele perioadei, cu o ușoară scădere în restul țării, unde vremea va rămâne extrem de caldă pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor oscila între 18 și 20 de grade în nord-vest și între 32 și 33 de grade în sud-est, în timp ce temperaturile minime vor fi predominant între 6 și 16 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va crește treptat și se va manifesta mai ales după-amiaza, prin înnorări, averse și descărcări electrice în Banat, Crișana și Maramureș, iar mai ales spre seară și noaptea în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și local în Muntenia.

La Botoșani, cerul va fi parțial acoperit de nori, iar vântul va sufla ușor dinspre sud-vest. Temperaturile vor varia între 25 și 27 de grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 12 grade Celsius în timpul nopții. Nu sunt prognozate precipitații.

Se vor înregistra condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, în special în zonele de deal și de munte, cantitățile de apă vor fi în general de 20 până la 30 l/mp. Spre sfârșitul intervalului, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări local și temporar în toate regiunile, cu viteze în general de 50 până la 60 km/h, iar în zona înaltă, cu peste 75 până la 80 km/h, iar pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie.

 

COMMENTS