Prognoza meteo, azi, 15 aprilie 2024
15/04/2024 06:09 in STIRI

Vremea se anunță extrem de caldă pentru mijlocul lunii aprilie în întreaga țară. Temperaturile maxime vor oscila între 22 și 24 de grade pe litoral și în deltă, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vor atinge 34 de grade, fiind cu 12 până la 16 grade peste mediile climatologice. Cele minime vor fi predominant între 5 și 17 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibile averse și descărcări electrice în a doua parte a zilei, cu izolat în nordul extrem al țării, iar noaptea, pe arii restrânse în Maramureș și nordul Crișanei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, unde vor fi rafale de 50 până la 60 km/h, iar în zona înaltă de peste 70 km/h, dar și local și temporar în alte zone, cu precădere în nord-vest, centru și est, cu viteze în general de 40 până la 50 km/h. Presiunea atmosferică va fi în scădere accentuată.

La Botoșani, cerul va fi parțial acoperit de nori, iar vântul va sufla ușor dinspre sud-sud-est. Temperaturile vor oscila între 27 și 29 de grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 14 grade Celsius în timpul nopții. Nu sunt anunțate precipitații.

În zonele montane, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei și noaptea în nordul Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 50 până la 60 km/h, iar în zona înaltă de peste 70 km/h. Valorile termice vor fi mai ridicate față de cele din ziua anterioară.

 

COMMENTS