Elicopterul MAI, trimis pentru a-l prelua pe medicul în stare gravă de la Spitalul Județean Botoșani
08/07/2020 17:54 in STIRI

Elicopterul Ministerului Afacerilor Interne a fost trimis, miercuri, la Botoșani, pentru a-l prelua pe medicul în stare gravă de la Spitalul Județean Botoșani. Este vorba de medicul cardiolog de 46 de ani, care a fost diagnosticat cu COVID-19 și care fusese transferat, marți seară, la Secția de anestezie-terapie intensivă a spitalului botoșănean.

Autoritățile sanitare din Botoșani au cerut sprijin pentru medic de la București, iar Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a dispus trimiterea unui elicopter MI-17 al MAI la Botoșani, pentru a-l prelua pe doctor. 

Din cauza stării de sănătate, care se înrăutăţea, dar şi a faptului că acesta nu răspundea la tratament, medicii terapeuţi şi reprezentanţii DSP Botoşani au decis să ceară sprijinul specialiștilor din București pentru tratarea colegului lor. Cardiologul a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, condus de medicul Adrian Streinu Cercel. 

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/441559/eveniment/elicopterul-mai-trimis-pentru-a-l-prelua-pe-medicul-in-stare-grava-de-la-spitalul-judetean-botosani/

COMMENTS