ADS
ADS
ADS
Lotul ISU Botoșani pe podium în cadrul etapei zonale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență
STIRI
Published on 26/07/2024

În perioada 23-25 iulie, Bacău a găzduit etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență, la care au participat echipele de salvatori de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea și Iași. Competiția a inclus patru probe: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4×100 m” și „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”.

Lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani a obținut rezultate remarcabile, clasându-se pe podium la mai multe probe. Echipa botoșăneană a câștigat locul I la proba pe echipe „Realizarea dispozitivului de intervenție” și locul II la probele „Ștafeta 4×100 m”, „Pista cu obstacole” și „Scara de fereastră”, terminând pe locul II în clasamentul general. Sergentul major Andrei Baltag a avut o contribuție semnificativă, obținând locul I la proba individuală „Pista cu obstacole”, cu un timp record pentru competițiile zonale.

Competiția organizată de ISU Bacău a fost o oportunitate pentru pompierii din cele șapte județe să-și testeze abilitățile și să-și demonstreze profesionalismul și pregătirea temeinică. Lotul reprezentativ al ISU Botoșani a fost format din:

  1. Căpitan Adrian Gabriel Loluță – conducător de lot
  2. Plutonier adjutant Sobariu Dorin – antrenor / concurent
  3. Plutonier adjutant șef Dutcovschi Doru – concurent
  4. Plutonier adjutant Honciuc Ionuț – concurent
  5. Plutonier Ochian Andrei – concurent
  6. Sergent major Baltag Andrei – concurent
  7. Soldat Dascălu Bogdan – concurent
  8. Soldat Roman Andrei – concurent
  9. Soldat Silion Cosmin – concurent
  10. Soldat Dutcovschi Eusebiu – concurent
  11. Soldat Amariei Răzvan – concurent

Obiectivul principal al competiției este dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor necesare pentru intervențiile în situații de urgență. Probele sunt identice cu cele din concursurile internaționale de pompieri, organizate de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingere a Incendiilor (CTIF). Punctajul obținut în toate etapele zonale va fi analizat, iar echipele cu cei mai buni timpi vor participa la etapa națională, care va avea loc în perioada 20-23 august, la Piatra Neamț.

Comments