Primele rezultate ale probei scrise din cadrul examenului de titularizare vor fi afișate marți, atât la sediile Inspectoratelor școlare, cât și pe site-ul dedicat. Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații la sediile Inspectoratelor școlare județene sau online, la adresele comunicate public de fiecare Inspectorat școlar, în data de 23 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 24 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 31 iulie.
Proba scrisă a avut loc miercurea trecută în 114 centre de concurs din 41 de județe și municipiul București. Potrivit Ministerului Educației, rata de participare la această probă a fost de 86,48%, cu peste 3% mai mare față de anul trecut. Din totalul de 35.971 de candidați cu drept de participare, au fost prezenți 31.237 de candidați, dintre care 5.557 sunt absolvenți din promoția 2024. Au absentat 4.734 de candidați.
Conform metodologiei, 2.669 de candidați s-au retras, 2.509 din motive personale și 160 din motive medicale. Un număr de 49 de candidați au fost eliminați din examen, 11 dintre aceștia pentru fraudă sau tentativă de fraudă, și nu vor putea ocupa posturi didactice în anul școlar 2024 - 2025. Nicio lucrare nu a fost anulată în centrele de concurs. Cele 28.519 lucrări trimise spre evaluare au fost verificate prin intermediul unei platforme digitalizate.
Repartizarea candidaților pe posturile didactice vacante, pentru angajare pe perioadă nedeterminată, se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, în ședințele publice organizate de Inspectoratele școlare între 1 și 6 august. Pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), este necesară obținerea unei note minime de 5 la ambele probe.