ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 14 mai 2024
14/05/2024 08:51 in STIRI

Astăzi, vremea devine tot mai rece în cea mai mare parte a țării, marcând o schimbare în atmosferă. Vântul va fi predominant slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul cuprins între 14 și 23 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila în general între 3 și 10 grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se observă acumularea norilor. În zonele mai înalte, pot apărea câteva averse, în timp ce restul provinciilor se bucură de vreme bună. La amiază, temperaturile vor atinge în jur de 19 grade Celsius.

Situația meteorologică va fi asemănătoare și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cu înnorări, intervale scurte de soare și temperaturi sub media perioadei, de cel mult 17 grade Celsius. Pe timpul nopții, cerul se va mai degaja, iar ceața este posibilă în unele zone.

La Botoșani, ziua se anunță relativ răcoroasă, cu cer parțial acoperit și vânt ușor dinspre nord-est. Temperaturile maxime vor varia între 14 și 16 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî în jur de 7 grade Celsius.

În zona montană, valorile termice vor fi comparabile cu cele din zilele anterioare, caracterizând o vreme relativ rece pentru această perioadă. După-amiaza și seara vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, local în Carpații Occidentali și Meridionali, iar izolat în restul regiunilor montane. La altitudini de peste 2000 de metri, sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va fi slab și moderat.

 

COMMENTS