ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 13 mai 2024
13/05/2024 08:38 in STIRI

Astăzi, temperaturile vor înregistra o scădere în cea mai mare parte a țării, aducând maxime cuprinse între 13 și 22 de grade Celsius. Aversele slabe sunt prognozate în zonele montane și pe arii restrânse în sudul și estul teritoriului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se va înregistra o atmosferă schimbătoare, iar temperaturile vor scădea până la 17 grade Celsius. Soarele va apărea sporadic, iar pot fi înregistrate câteva averse locale. Vântul va fi destul de insistent.

Situația va fi similară și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cu înnorări, scurte perioade însorite și posibile ploi pe suprafețe mici. Vântul va agita atmosfera, iar temperaturile vor coborî cu 2-3 grade față de ziua precedentă, oprindu-se la 16 grade Celsius. Dimineața, în zona Bucovinei sunt posibile condiții de brumă.

La Botoșani, ziua se anunță mai rece decât în ziua anterioară, cu cer parțial acoperit și vânt ușor dinspre nord-nord-vest. Temperaturile maxime vor oscila între 14 și 16 grade Celsius, iar minimele vor coborî în jur de 6 grade Celsius.

În zonele montane, temperaturile vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă și vor fi sub media specifică perioadei. Averse slabe sunt așteptate, iar la altitudini mari pot apărea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va fi slab și moderat.

 

COMMENTS