Lucrările pentru șoseaua de centură ocolitoare a municipiului Botoșani, prin Curtești, scoase la licitație. Primarul Cosmin Andrei: Va avea continuitate în drumul expres
19/04/2024 19:28 in STIRI

Lucrările pentru șoseaua de centură ocolitoare a municipiului Botoșani, prin Curtești, au fost scoase la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în drumul expres Botoșani – Suceava și va include patru sensuri giratorii. Drumul va fi prevăzut cu două benzi de 2,5 metri, locuri de parcare pentru mașini mari, spații de relaxare și altele.

„S-a publicat pe sistemul de achiziții publice cea mai mare licitație din istoria orașului. Este vorba de licitația pentru lucrările la șoseaua ocolitoare a municipiului Botoșani, prin Curtești. Această licitație are o valoare de peste 60 de milioane de euro, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 mai 2024, ora 15:00. Îmi doresc foarte mult ca la aceste lucrări de anvergură să avem constructori din Botoșani, dacă se poate, dar licitația este deschisă pentru orice operator economic”, a declarat vineri Cosmin Andrei.

Printre beneficiile acestei investiții se numără dezvoltarea regională a zonei, fluidizarea traficului, devierea traficului de tranzit, micșorarea timpilor de parcurs, reducerea numărului de accidente și punerea în evidență a atracțiilor turistice din județul Botoșani, susține edilul municipiului Botoșani. După termenul de 27 mai, urmează evaluarea ofertelor și soluționarea eventualelor contestații, apoi va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul este finanțat european și nu necesită cofinanțare din partea Primăriei.

„Municipiul Botoșani și partenerii din zona metropolitană nu vor trebui să contribuie financiar pentru această investiție”, a adăugat Cosmin Andrei.

 

COMMENTS