Aterizare de urgență pe aeroportul din Timișoara din cauza unei amenințări cu bombă. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
19/04/2024 09:00 in STIRI

A fost o adevărată desfășurare de forțe joi-noapte pe aeroportul din Timișoara. Un avion care aparține unei companii din România și care efectua un zbor charter pe ruta Polonia - Egipt a fost nevoit să aterizeze de urgență în Timișoara, în urma unei amenințări cu bombă la bordul aeronavei.

Cu peste 120 de pasageri la bord, care urmau să călătorească de la Wroclaw, Polonia, spre Hurghada, Egipt, avionul a fost forțat să-și schimbe traseul când se afla deja în spațiul aerian sârbesc, aterizând la Timișoara puțin după miezul nopții.

Echipa de specialiști a Aeroportului a acționat prompt, împânzind pista, evacuând călătorii și efectuând controale amănunțite la aeronavă și bagaje. Cu toate acestea, nu s-a descoperit nimic suspect. Planul Roșu de Intervenție a fost declanșat imediat pe Aeroportul din Timișoara.

Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internațional Traian Vuia – Timișoara, a declarat: „Tuturor pasagerilor și bagajelor li s-a efectuat control corporal. Aeronava a fost parcată, nu la platforma obișnuită, ci la o cale de rulare cea mai îndepărtată de aerogară.”

La momentul de față, nu există informații confirmate cu privire la găsirea vreunui dispozitiv suspect la bordul aeronavei. Aeronava, care aparține unei companii din România, opera un zbor charter pentru Fly Dubai, iar autoritățile continuă să investigheze situația pentru a stabili natura amenințării și pentru a asigura siguranța pasagerilor și a echipajului.

 

COMMENTS