Zeci de șoferi au rămas fără permis, în urma unei acțiuni a Poliției. Doi dintre ei au dosare penale
14/04/2024 10:47 in STIRI

Zeci de șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore, în urma unei acțiuni a Poliției. Aceasta a constat într-o serie de activități preventive pe întregul teritoriu al județului, în cadrul planului de activitate Blocada. Au fost organizate patru acțiuni punctuale, cu sprijinul jandarmilor, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 260.000 de lei, iar 29 de permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare au fost reținute.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

De asemenea, în cadrul unei acțiuni separate, polițiștii din Orașul Săveni au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani, din aceeași localitate. S-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pe drumul județean DJ 297, în comuna Blândesti, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, care circula cu viteză peste limita legală. Verificările au arătat că acestuia i-a fost retras dreptul de a conduce autovehicule din anul 2022, pe motive medicale. Pentru conducerea sub influența alcoolului și pentru conducere fără permis, au fost întocmite dosare penale în ambele cazuri.

 

COMMENTS