O cântăreață de muzică populară din județul Botoșani are nevoie urgentă de sânge. Aceasta a fost lovită de o boală cruntă, după ce în copilărie a avut dificultăți cu anemia. De-a lungul timpului, problemele s-au agravat, aceasta ajungând să facă transfuzii de sânge aproape zilnic. Acum, Georgiana Cadinoiu are mare nevoie de donatori. Tânăra suferă de boala Rendu-Osler, o afecțiune ereditară caracterizată prin mici malformații vasculare diseminate. Pentru tânăra fată nu există nicio altă alternativă în ceea ce privește tratamentul, în afară de transfuziile de sânge și tratamentul simptomatic.
„Dragii mei, vin cu o mare rugăminte! Știți că eu sunt mai mult în spital decât acasă din cauza bolii (sindrom mielodisplazic și boala Rendu-Osler) care mă face să fiu dependentă de transfuzii de sânge foarte dese. Rezervele de sânge sunt epuizate din cauza numărului mare de pacienți și din cauza numărului mic de donatori. Vă rog din suflet, cei care puteți și doriți să donați sânge pentru mine. Eu am grupa sanguină A2 pozitiv, dar puteți dona indiferent de grupă. Cei care donați vă rog mult să mă contactați în privat cu o poză de pe adeverința care vă oferă în momentul donării. Se cere la foaia de observație ca dovadă pentru a beneficia de transfuzii de sânge. Pentru noi, pacienții hematologici, aceste transfuzii ne țin aproape de cei dragi chiar dacă este pentru o perioadă foarte scurtă (în cazul meu). Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ocrotească pretutindeni, alături de cei dragi sufletului dumneavoastră”, este apelul acesteia.
Totul a început din copilărie, de la o simplă anemie
„Of, povestea mea e lungă. A început din copilărie, cu o simplă anemie, nu știu exact de la ce a pornit, dar aveam mereu sângerări nazale, iar de la vârsta de 10 ani am început să am menstruații lungi și abundente. De la 18 ani am început să fac transfuzii de sânge. La început erau rare, dar de vreo 4 ani au devenit din ce în ce mai dese, mai exact, lunare. Am și foarte multe intervenții chirurgicale. Scad foarte mult și leucocitele, ceea ce face ca organismul să nu aibă putere să lupte împotriva infecțiilor. Recent am intrat și într-o aplazie medulară, leucocitele fiind mai mici de 10 mii, care în mod normal ar trebui să fie între 40-100 de mii“, povestește Georgiana Cadinoiu.