Două accidente aviatice s-au succedat în Dobrogea: MiG 21 LanceR prăbușit într-o misiune de patrulare. Elicopterul plecat în căutare a căzut și el
03/03/2022 00:25 in STIRI

Ministerul Apărării a anunțat, miercuri seară, că o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a dispărut de pe radare, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Pilotul raportase condițiile meteo proaste din regiune. Deocamdată, nu se cunosc informații despre starea acestuia. Există posibilitatea ca acesta să se fi catapultat.

“O aeronavă MiG 21 Lancer, care executa o patrulare aeriană deasupra Dobrogei a dispărut de pe radar în zona localităţii Cogealac. Camerele au surprins ceva ce pare a fi o explozie puternică în zonă, care a luminat întregul cer”, a scris parlamentarul Bogdan Bola pe Facebook.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact. Ulterior, MApN a anunțat că turnul de control a pierdut legătura și cu acesta.

Cei 5 militari aflați la bord au murit. Trupurile acestora au fost găsite carbonizate de echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea plecate spre zona respectivă.

”Am pierdut două aeronave. În cazul elicopterului care a plecat în căutarea şi salvarea pilotului MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea la 11 km de aerodrom în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei 5 membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa”, a anunţat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, la Antena 3.

“Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace.
În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR”, a scris ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Sursa:Europafm

 

COMMENTS