Directorul DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliței: Nu am avut de la începerea școlii niciun caz de copil sau profesor care să fie pozitiv de la școală
01/10/2020 14:34 in STIRI

Directorul Direcției de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliței, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în cele două săptămâni de la începerea școlii, nu a fost niciun elev sau profesor care să fie pozitiv COVID 19 de la școală. Adăscăliței susține că elevii și profesorii depistați pozitiv până acum au luat virusul din comunitate.

"Toți copiii care au fost confirmați pozitiv au fost din comunitate, din părinți pozitivi. La nicio ancheta epidemiologică a copiilor pozitivi, nu a reieșit că s-au contaminat de la școală. Copii au avut părinți pozitivi sau unul -două cazuri în care au fost într-o locație în care a fost un pacient pozitiv în afara școlii. Cadrele didactice tot din comunitate s-au contaminat. Nu am avut în aceste două săptămâni niciun caz de copil sau profesor care să fie pozitiv de la școală”, a spus Monica Adăscăliței.

Directorul DSP susține că în școlile botoșănene s-au făcut controale pentru a se vedea dacă sunt respectate măsurile de protecție. Acolo unde au fost probleme deosebite s-au dat termene de remediere, urmând a se reveni cu noi controale. 

COMMENTS