Botoșănean amendat de polițiști după ce a fost suprins în timp ce fotografia buletinele de vot
28/09/2020 16:24 in STIRI

Un tânăr din Botoșani a fost amendat de polițiști, după ce a fost surprins în timp ce fotografia buletinele de vot. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, bărbatul de 32 de ani, din localitatea Corni, se afla în cabina de votare, fiind surprins de către președintele secției, care a sesizat forțele de ordine.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 600 de lei. În cursul zilei de ieri, 27 septembrie 2020, până la ora 21:00, au fost înregistrate 30 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, toate fiind verificate cu celeritate de către polițiști.

În urma verificărilor, 11 cazuri s-au confirmat, 17 dintre faptele sesizate nu s-au confirmat, iar în opt cazuri, forțele M.A.I. au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 19.000 de lei, atât pentru nerespectarea pevederilor Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, cât și pentru nerespectarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

"În cinci dintre cazurile confirmate au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, fraudă la vot, fals si uz de fals, nerespectarea regimului de vot și lovire sau alte violențe”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/452466/social/botosanean-amendat-de-politisti-dupa-ce-a-fost-suprins-in-timp-ce-fotografia-buletinele-de-vot/

COMMENTS