Raed Arafat: E libertatea ta să nu porți mască și să te infectezi, dar până la momentul în care îi îmbolnăvești pe ceilalți
13/08/2020 09:07 in STIRI

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este de părere că anumite „personaje” din spațiul public și-au bătut joc de regulile de protecție sanitară, deși acestea sunt „minimale” și au un rol major în lupta cu epidemia de coronavirus. Poziția demnitarului vine într-o zi în care România a înregistrat un record negativ la nivel de cazuri noi de COVID-19, cu 1.415 persoane diagnosticate cu această boală infecțioasă pe un interval de doar 24 de ore, potrivit B1.ro.

"Orice scenariu este făcut pe bază de calcule matematice și orice scenariu poate să devină adevărat dacă nu se iau măsuri. Noi, clar, la acest moment, am recomandat și recomandăm în continuare respectarea măsurilor de distanțare și a măsurilor precum portul măștii, portul măștii în anumite zone, în aer liber, reducerea programelor în zonele de distracție sau unde există un contact mai intens între oameni de la o anumită oră. Acestea sunt măsuri care, dacă urmărim țările europene, România nu e singura care le ia. (…) Indiferent cât s-a încercat să se bată joc chiar de măsurile care se iau, totuși măsurile care s-au luat în România sunt în consens cu măsurile care se iau în alte țări”, a subliniat Raed Arafat.

Întrebat dacă asta înseamnă că anumite persoane au bagatelizat în spațiul public regulile de protecție sanitară, șeful DSU a răspuns: „Normal. Din momentul în care sunt personaje (…) și am văzut acest lucru promovat de la un protest în Piața Victoriei, un mare candidat, și n-am să zic numele, deci nu vreau să menționez nume, cred că lumea știe la cine mă refer, când vine și îți spune, libertatea este mai presus decât viața. Stai un pic, libertatea ta! Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez”.

 

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/446119/social/raed-arafat-e-libertatea-ta-sa-nu-porti-masca-si-sa-te-infectezi-dar-pana-la-momentul-in-care-ii-imbolnavesti-pe-ceilalti/

COMMENTS