ADS
ADS
ADS
Fonduri de la Guvern pentru mai multe localități din județul Botoșani afectate de inundații
STIRI
Published on 27/07/2020

Județul Botoșani a primit o nouă tranșă de bani pentru mai multe unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale din luna iulie. Este vorba de suma de 1.677 mii lei alocată pentru orașul Ștefănești și comunele Cristinești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Mihăileni, Pomârla și Suharău și care cuprinde refacerea de drumuri sătești, comunale și de exploatare, de poduri și podețe.

"Valoarea estimativă a pagubelor produse în intervalul 3-5 iulie s-a constituit într-un proiect de hotărâre de Guvern pe care l-am transmis autorităților centrale de îndată ce comisiile înființate prin ordin de prefect au finalizat evaluările în teren. Pe lângă cele 30 de unități administrative-teritoriale care au primit sumele necesare refacerii infrastructurii rutiere, încă șapte au primit fondurile necesare efectuării lucrărilor de refacere a infrastructurii locale”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

În urma evaluării pagubelor au fost afectate: 28,2 km de drum sătesc, 4,9 km de drum de exploatare, 3 km de drum comunal, un pod și două podețe. În prima etapă, 30 de unități administrativ teritoriale au primit fonduri. 

 

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/443859/administratie/fonduri-de-la-guvern-pentru-mai-multe-localitati-din-judetul-botosani-afectate-de-inundatii/

 

Comments