O nouă activitate filantropică a profesorului din Botoșani care a făcut credit pentru a-și duce elevii în excursie. „Dragostea care unește frații”, o activitate ce trece de ap
14/07/2020 20:23 in STIRI

Într-o perioadă în care pământul parcă s-a oprit în loc din cauza unui virus invizibil, un lucru nu a stat pe loc: nevoile și necesitățile oamenilor. De aceea nici proiectul transfrontalier Cartea uneste inimi nu a stat pe loc și în perioada 02.07.2020 - 12.07.2020 a desfășurat o nouă activitate transfrontalieră, menită să depășească apele învolburate și nedrepte ale Prutului. 

Activitatea Dragostea care uneste fratii, coordonată de domnul Postolachi Vasile, profesor la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut (România) și părintele Aga Sergiu, preot la Biserica Ortodoxă Românească din Orhei (Rep. Moldova) a avut menirea de a aduce o picătură de bucurie pe chipurile întristate de revărsările apelor (Rediu) sau de neajunsuri (Trebujeni, Miorcani). Activitatea s-a putut desfășura numai prin implicarea unor oameni cu suflet mare, de pe ambele maluri ale Prutului care nu au rămas nepăsători la durerea celor încercați de necazuri. Amintim pe oamenii care din multul sau puținul lor s-au gândit la semenii lor: Andrei-Daniel Gheorghe, Scutelnicu Răzvan, lapon Iulian, Oresciuc Radu (dimpreună cu un grup de colegi din Germania), Tanasă Olivian, Pricop Maria, Mihaela Dragoman, Ion Boldișor, Focșa Cristina, Pintilie Carmina, Carp Ion, Lungeanu Iuliana, Pardău Maria,Atănăsoaie Diana, Atănăsoaie Amelia, Căruceru Emanuela, Căruceriu Eduard dimpreună cu alte persoane cu suflet mare.

Astfel, în data de 02 iulie 2020 în ziua pomenirii Binecredinciosului voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, părintele Sergiu Aga s-a deplasat împreună cu un grup de oameni dornici de a ajuta în localitatea Trebujeni, Orheiul Vechi pentru a duce pachete alimentare, detergenți și alte bunuri de strictă necesitate la 7 familii greu încercate de lipsuri materiale, aducând o picătură de bucurie pe chipurile întristate de încercări. 

Pe de alta parte, zilele de 8 iulie 2020, respectiv 12 iulie 2020 domnul Postolachi Vasile, alături de doamna profesor Covaș Simona, de domnul Stelian Cheptroș și de către elevele Denisa Pardău, Atănăsoaie Diana, Atănăsoaie Amelia, Căruceru Emanuela și Căruceriu Eduard s-a deplasat în satul Rediu pentru a aduce o picătură de bucurie pe chipurile întristate de furia apelor. Fiecare dintre cele 5 familii din Rediu, încercate de inundații a primit câte un mic ajutor de 1000 ron și pachete cu alimente. Au fost de asemenea vizitate și 4 familii nevoiașe din satul Miorcani și o familie fără posibilități financiare din Rădăuți-Prut, care au primit pachete cu alimente.  De asemenea un mic ajutor, de 500 de lei a fost trimis și părintelui Serghei Ceban din satul Ucraineanca, raionul Căușeni (Rep. Moldova), în vederea achiziționării de cele necesare pentru Lada cu bunatati, destinată persoanelor nevoiașe ale satului. 

În același timp, acestei campanii s-a alăturat și domnul Nenișcă Andrei, care alături de alături de alte persoane cu suflet mare zilele următoare vor dona 10 porții de mâncare caldă pentru persoanele fără posibilități materiale din satul Bajura, jud. Botoșani. Dragostea care unește frații, desfășurată sub coordonarea lui Vasile Postolachi și a părintelui Sergiu Aga, și derulată datorită implicării oamenilor cu suflet mare de pe ambele maluri ale Prutului dorește să fie doar un început al unei colaborări de durată, căci nevoile oamenilor nu se opresc aici. În acest sens, neobositul părinte Sergiu Aga doreste sa duca la bun sfarsit Centru Social Filantropia, din Orhei, menit să ajute oamenii nevoiași, de asemenea și părinele Serghei Ceban dorește să meargă mai departe cu frumoasele sale proiecte destinate oamenilor nevoiași iar domnul Postolachi Vasile dorește să continua proiectele filantropice pe ambele maluri ale Prutului.

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/442295/social/o-noua-activitate-filantropica-a-profesorului-din-botosani-care-a-facut-credit-pentru-a-si-duce-elevii-in-excursie-dragostea-care-uneste-fratii-o-activitate-ce-trece-de-apele-invol/

COMMENTS