Județul Botoșani a primit peste 9,7 milioane lei pentru refacerea drumurilor afectate de inundații
14/07/2020 20:05 in STIRI

Guvernul a alocat peste 9,7 milioane lei județului Botoșani pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundațiile din iunie-iulie. Potrrivit unui comunicat trimis de Instituția Prefectului Botoșani, banii au fost alocați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale. 

Județului Botoșani i-au fost alocate fonduri în valoare de 9.766 mii lei, acestea reprezentând cuantumul stabilit în urma evaluărilor făcute în teren de către comisiile de specialitate pe partea de infrastructură rutieră. 

"Având în vedere că, de-a lungul a mai bine de două săptămâni, ne-am aflat sub amenințarea codurilor galbene, portocalii și roșii care au însemnat ploi abundente, vijelii, viituri, am mobilizat încă de la început personal specializat din instituțiile responsabile pentru a evalua pagubele atât pe partea de infrastructură rutieră cât și pe partea de locuințe/anexe gospodărești. Am avut probleme în peste 30 de unități administrativ-teritoriale, însă chiar și sub presiunea timpului, am reușit să evaluăm și să cuprindem în proiectul de hotărâre toate obiectivele afectate de inundații. Iată că astăzi, prin efortul Guvernului, avem pe masă suma necesară efectuării lucrărilor de refacere a infrastructurii locale”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Reamintim faptul că, în urma evaluării pagubelor au fost afectate: 2.5 km de drum județean (DJ 291D), 43,5 km de drum comunal, 177,4 km de drum sătesc, 34,70 km de străzi din municipiul Botoșani, orașul Darabani și comuna Mihai Eminescu și 34 de poduri și podețe.

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/442366/social/judetul-botosani-a-primit-peste-97-milioane-lei-pentru-refacerea-drumurilor-afectate-de-inundatii/

COMMENTS