Avalanșă de pensionări în rândul medicilor, la Spitalul Județean ”Mavromati”. De pe ce secții au plecat
06/07/2020 08:52 in STIRI

Nu mai puțin de șase medici de la Spitalul Județean ”Mavromati” s-au pensionat de la începutul acestui an, iar alți patru au demisionat. Prin aceste plecări, Spitalul Județean rămâne cu un deficit major de medici. 

Dintre medicii care s-au pensionat, doi sunt în specialitatea medicină internă, un medic cardiolog, doi medici de pe secția ATI și un medic oncolog. De asemenea, la alți patru medici le-a încetat contractul de muncă la cerere, aceștia plecând din localitate. Este vorba de doi medici în specialitatea cardiologie, doi medici în specialitatea medicină familie de la Camera de gardă Săveni. 

De asemenea, sunt în prezent 13 medici care își desfășoară activitatea peste vârsta de 65 de ani, respectiv trei medici în specialitatea medicină internă, un medic în specialitatea oftalmologie, trei medici pediatri, un medic în specialitatea chirurgie, un medic în specialitatea medicină de urgență. Pentru a ca activitatea medicală să nu aibă de suferit, spitalul a angajat de la începutul anului opt medici tineri.

"Per ansamblu este deficit de medici, chiar dacă s-au făcut angajări”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

 

 

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/441168/social/avalansa-de-pensionari-in-randul-medicilor-la-spitalul-judetean-mavromati-de-pe-ce-sectii-au-plecat/

COMMENTS