Zilele Eminescu, organizate on-line în ediția din iunie
15/06/2020 14:54 in STIRI

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează Zilele Eminescu, ediția din iunie. Dată fiind starea de alertă în care ne aflăm și necesitatea luării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, activitățile se vor desfăşura on-line.

Manifestările vor începe la ora 10.00 cu un Te Deum ținut în Bisericuța familiei Eminovici. La ora 10.30 vor avea loc depuneri de flori la bustul poetului. De la ora 11.00, pe site-ul Memorialul Ipotești vor fi disponibile înregistrările evenimentului. 

Premiul pentru traducerea și promovarea operei eminesciene unui traducător propus de un juriu național, din care fac parte: prof. Mircea A. Diaconu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), prof. Vasile Spiridon (Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău), prof. Andrei Terian (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), va fi acordat și în acest an. Pe site-ul instituției va fi disponibilă înregistrarea textului de Laudatio și răspunsul la Laudatio.

Memorialul a pregătit și două expoziții: în sala „Horia Bernea”- expoziția Pe urmele lui Eminescu - Desene de Spiru Vergulescu din colecția de grafică a Memorialului si în sala „Portaluri” – o expoziție din colecția de artă a Memorialului Ipotești. Expozițiile vor fi deschise și pentru vizitare în perioada iunie-septembrie.

Înregistrările concertului simfonic, susținut de Filarmonica din Botoșani la Ipotești în 2019, vor fi disponibile, de asemenea, începând cu ora 11.00.

Filmele evenimentelor vor fi disponibile pe site-ul memorialului: http://www.eminescuipotesti.ro/

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/437685/cultura/zilele-eminescu-organizate-on-line-in-editia-din-iunie/

COMMENTS