ADS
ADS
ADS
O tânără din Botoșani a devenit cetățean de onoare al județului Iași
STIRI
Published on 03/09/2024

O tânără din Botoșani, Patricia Andreea Cireș, a devenit cetățean de onoare al județului Iași, alături de alte două canotoare, în urma performanțelor remarcabile obținute la competițiile internaționale. Consiliul Județean Iași a acordat această distincție pentru Patricia, care a reprezentat Iașul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și la alte competiții internaționale de prestigiu.

„Mă bucur că putem celebra excelenţa şi performanţa sportivă, prin acordarea titlului de cetăţean de onoare celor trei canotoare care au obţinut rezultate extraordinare: Amalia Bereș, Mădălina Bereș şi Patricia Andreea Cireş”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iași, Costel Alexe.

Patricia Cireș este cunoscută pentru determinarea și munca sa asiduă, atât în cariera sportivă, cât și în viața de zi cu zi. Originară din Manoleasa, județul Botoșani, ea a fost selecționată încă din clasa a VII-a de Clubul Sportiv Municipal (CSM) Iași, unde activează și în prezent.

„Fetița a fost selecționată din clasa a VII-a, de la noi din comună, din Manoleasa, ea învăța la Manoleasa, de către CSM Iași. A activat și încă activează la clubul CSM Iași. A ajuns la tineret. Muncește foarte mult. M-am așteptat la performanțe pentru că eu o știu fiind un copil muncitor, harnic, silitor. Și la școală… Muncește foarte mult, își ține antrenamentele, aleargă”, a spus Alina Cireș, mama Patriciei.

De-a lungul carierei sale, Patricia a acumulat aproximativ două kilograme de medalii de la diverse competiții de canotaj și continuă să își dedice toate eforturile pentru a atinge noi performanțe. Distincția acordată de Consiliul Județean Iași este o recunoaștere a dedicației și muncii neobosite a tinerei canotoare.

Comments