ADS
ADS
ADS
Un fermier a fost bătut cu bâta. Printre agresori, un viceprimar, iar la scenă a asistat şi primarul
STIRI
Published on 24/08/2024

Joi după-amiază, într-o localitate din județul Botoșani, a avut loc un incident grav în care un fermier italian a fost bătut cu brutalitate de viceprimarul comunei Copălău, în prezența primarului. Incidentul s-a petrecut pe un teren agricol din Copălău, unde fermierul Vittorio Quattrini, în vârstă de 48 de ani, și soția sa, Mihaela Arpinte, se aflau la treierat floarea-soarelui. Terenul aparține societății comerciale Sofia Agrivai SRL, controlată de cei doi.

La fața locului au ajuns viceprimarul Constantin Bălineanu, însoțit de un frate și un cumnat. Aceștia au început să-i insulte pe cei doi fermieri, iar apoi viceprimarul a scos o bâtă din mașină și a început să-l lovească pe Quattrini. Scenele de violență au fost surprinse de un localnic care a filmat incidentul cu telefonul mobil, iar imaginile au arătat o agresiune de o violență extremă.

Soția fermierului a încercat să înregistreze incidentul, dar a fost și ea atacată, fiind lovită de cumnatul viceprimarului. La scurt timp, primarul comunei, Ciprian Ivanov, a sosit la locul incidentului și, conform declarațiilor Mihaelei Arpinte, a încurajat agresiunea, înjurându-i pe fermieri și instigând la continuarea violențelor.

„Unde recoltam este proprietatea noastră. A venit cu injurii, îmbrânceli, că nu este recolta noastră, că ar avea și el teren acolo, chiar pe proprietatea noastră. Imediat a sărit la bătaie, a alergat spre mașină să ia bâta. A luat bâta, i-a dat lui Vittorio cu bâta în cap. A ajuns la spital. Are un hematom la ficat, o gaură în cap,” a declarat Mihaela Arpinte.

Fermierul a fost transportat de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu leziuni grave, inclusiv un hematom la ficat și o rană la cap. Cei doi susțin că au un conflict mai vechi cu primarul Ciprian Ivanov, acuzându-l că le-ar fi luat abuziv peste 100 de hectare de pământ, folosind diverse metode ilegale. Deși au depus numeroase plângeri la Poliția orașului Flămânzi, autoritățile nu au intervenit până acum pentru a soluționa conflictul.

 

Comments