ADS
ADS
ADS
Aproape 2800 de absolvenți de liceu din Botoșani încep, de mâine, probele scrise ale Bacalaureatului
30/06/2024 13:47 in STIRI

Începând de mâine, 1 iulie, emoțiile cresc pentru 2790 de absolvenți de liceu din județul Botoșani, care vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat că examenele vor avea loc în perioada 1 – 5 iulie, organizate în 9 centre de examen cu 6 subcomisii distincte.

Conform datelor furnizate, din cei 2790 de candidați înscriși, 2555 provin din seria curentă și 235 din seriile anterioare. Distribuția candidaților pe probe este următoarea:

  • Proba E. a) Limba și literatura română: 2633 de candidați
  • Proba E. c) Proba obligatorie a profilului: 2677 de candidați
  • Proba E. d) Proba la alegere a profilului și specializării: 2701 de candidați

Probele vor începe la ora 9:00, iar candidații vor avea acces în săli pe baza unui act de identitate valabil, până la ora 8:30. Durata pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore, începând de la distribuirea acestora în sala de examen.

Candidații sunt obligați să utilizeze numai cerneală sau pastă de culoare albastră pentru rezolvarea subiectelor, iar pentru desene sau scheme vor folosi doar creion negru. Este strict interzis accesul în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, telefoane mobile, tablete sau alte mijloace electronice de comunicare sau stocare a informațiilor.

În timpul desfășurării probelor, toate sălile de examen sunt monitorizate audio-video pentru asigurarea integrității examenului.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie, până la ora 12:00, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie, în centrele de examen și online.

Inspectorul școlar general, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, a transmis un mesaj de încurajare pentru toți candidații, exprimându-și încrederea în pregătirea lor și îndemnându-i să abordeze examenul cu determinare și încredere.

Calendarul detaliat al probelor este următorul:

  • Luni, 1 iulie: Limba și literatura română
  • Marți, 2 iulie: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
  • Joi, 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)
  • Vineri, 5 iulie: Limba și literatura maternă (pentru elevii din minoritățile naționale)
COMMENTS