ADS
ADS
ADS
Accident cu un mort și patru răniți. Un pompier din Botoșani le-a oferit primul ajutor victimelor
28/06/2024 09:12 in STIRI

Ovidiu Jitaru, un pompier de la ISU Botoșani, a demonstrat că este omul potrivit la locul potrivit joi seară, când se întorcea dintr-o misiune de la Constanța. În localitatea Hârlești, județul Bacău, el a observat de la distanță un accident rutier în care erau implicate o mașină lovită de un stâlp și un autocar avariat oprit pe marginea drumului.

Realizând gravitatea situației, Ovidiu a oprit imediat și a alergat să acorde ajutor. Alți trecători s-au alăturat și ei. O femeie în stare de șoc, ținând un copil în brațe, întreba disperată de soțul ei. Ovidiu s-a apropiat și a încercat să o liniștească, spunându-i: „Vă simțiți bine? Sunt pompier. Vreau să vă ajut.”

El a alertat de urgență echipajele 112. Femeia, cu ultimele puteri, a indicat spre mașina accidentată. Soțul ei, conducătorul auto, era prins sub bord și inconștient. Ovidiu a reușit să elibereze piciorul bărbatului și să-l scoată din vehicul. După ce s-a asigurat că are puls și respiră, l-a așezat în poziția laterală de siguranță și i-a oprit sângerarea din zona capului.

La câțiva metri distanță, alte două persoane inconștiente aveau nevoie de ajutor. Ovidiu le-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor ISU Bacău. De asemenea, a eliminat pericolul de incendiu prin deconectarea bornelor de la bateria mașinii. După ce s-a asigurat că situația este sub control, și-a continuat drumul spre casă.

Intervenția rapidă și eficientă a plutonierului adjutant Jitaru Ovidiu, membru al Detașamentului de Pompieri Botoșani din 2006, a demonstrat calm, viteză de reacție și organizare - calități esențiale pentru un pompier.

Accidentul rutier grav a avut loc joi seară pe drumul european E85, în localitatea Hârlești din județul Bacău. Un autocar înmatriculat în Turcia a intrat în coliziune cu un autoturism, rezultând cinci victime din mașină, dintre care trei au fost găsite inconștiente. Persoanele rănite au fost transportate la spital de echipajele medicale, însă una dintre victime a decedat. Cei 20 de ocupanți ai autocarului nu au necesitat îngrijiri medicale.

COMMENTS