ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 16 iunie 2024
16/06/2024 09:52 in STIRI

Astăzi, vremea continuă să se încălzească în toată țara, iar temperaturile maxime vor atinge până la 34 de grade Celsius, conform meteorologilor. În regiunile sudice, cerul va fi predominant senin, în timp ce în restul țării va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când se așteaptă averse însoțite de descărcări electrice.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor urca până la 30 de grade, oferind o zi frumoasă, cu câțiva nori și vânt ușor. Noaptea, cerul se va însenina complet, iar minimele vor coborî la 16 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi în mare parte însorită, deși după-amiaza se vor înregistra unele înnorări în zonele de munte, unde este posibil să plouă. Temperaturile maxime vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, variind între 26 de grade la Suceava și 29 de grade la Bacău.

La Botoșani, maximele se vor situa între 24 și 26 de grade Celsius, cu cer senin pe tot parcursul zilei și vânt slab dinspre nord-vest. Minimele termice vor scădea până la 12 grade Celsius.

Pe litoral, vremea frumoasă continuă și temperaturile vor crește ușor, ajungând până la 29 de grade în stațiuni. Cerul va fi senin, iar vântul va deveni mai activ. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 22 de grade.

 

COMMENTS