ADS
ADS
ADS
Platformă apicolă distrusă de un incendiu provocat de trăsnet la Hănești
29/05/2024 08:55 in STIRI

O platformă apicolă cu 20 de stupi a fost distrusă de un incendiu, ieri după-amiază, la marginea localității Hănești, după ce a fost lovită de un trăsnet. Incidentul a mobilizat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Săveni, care a intervenit rapid cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul cuprinsese deja platforma, mai multe unelte apicole și 20 de stupi, din fericire, fără albine. Pompierii au acționat prompt pentru a preveni extinderea flăcărilor la alți 70 de stupi și la o casă aflată în apropiere.

Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, a declarat: „Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.”

Datorită intervenției rapide a pompierilor, pagubele au fost limitate, iar flăcările au fost stinse înainte de a provoca daune mai mari.

 

COMMENTS