ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 29 mai 2024
29/05/2024 08:50 in STIRI

Astăzi, vremea va fi instabilă, cu înnorări accentuate și perioade de averse și descărcări electrice pe arii extinse. Se vor înregistra cantități semnificative de apă în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, ziua va fi neplăcută, cu ploi torențiale și fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperaturile maxime vor atinge cel mult 23 de grade după prânz.

În nordul Moldovei și Bucovina, vremea va fi închisă, cu ploi zgomotoase care pot aduce peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și tunete, fulgere și posibilități de grindină. Temperaturile maxime vor fi mai scăzute decât ieri, situându-se între 17 grade la Suceava și 20 de grade la Iași.

La Botoșani, cerul va fi acoperit pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla slab dinspre nord-nord-est. Vor fi averse însoțite de descărcări electrice, cu temperaturi maxime între 17 și 19 grade Celsius și minime coborând până la 13 grade Celsius.

La munte, se anunță o zi neplăcută, cu ploi zgomotoase și cantități semnificative de apă. Vor fi și condiții de grindină, iar în Carpații Orientali se pot acumula până la 40 de litri de apă pe metru pătrat.

 

COMMENTS