ADS
ADS
ADS
Clădirea monument istoric Casa Ursianu Fisher trece în administrarea Consiliului Local Botoșani
28/05/2024 20:17 in STIRI

Casa Ursianu Fisher, un monument istoric situat pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani, va trece din domeniul public al statului și din administrarea Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani în domeniul public al municipiului Botoșani și în administrarea Consiliului Local al municipiului Botoșani. Această decizie urmează să fie aprobată în ședința Consiliului Local din 29 mai.

Clădirea, care a fost sediul central al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani până în 2008, se află într-o stare avansată de degradare. După transfer, clădirea va servi drept sediu pentru Primăria Botoșani, urmând să găzduiască Casa Căsătoriilor, Serviciul de Stare Civilă și Arhiva.

Municipiul Botoșani, prin Consiliul Local, se angajează să realizeze lucrările de reabilitare a imobilului în termen de 10 ani de la preluare. Dacă aceste lucrări nu sunt finalizate în termenul stabilit, clădirea va reveni în domeniul public al statului, respectiv al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Foto: CityMaps

 

COMMENTS