ADS
ADS
ADS
Piperul și ardeiul iute indian, vânduți către Uniunea Europeană, sunt contaminați cu pesticid cancerigen
Published on 15/05/2024 09:15
STIRI

Autoritățile europene și americane au descoperit în ardeiul iute și piperul indian un pesticid cancerigen, provocând îngrijorări semnificative în rândul consumatorilor și comercianților. Descoperirea acestui pesticid, oxid de etilenă, a generat o reacție imediată, cu diverse țări asiatice, precum Singapore și Hong Kong, suspendând vânzările de mirodenii din India. Aceasta nu este o situație izolată, deoarece Statele Unite investighează și ele o problemă similară pe piața americană, relatează BBC.

India este cunoscută drept o putere globală în producția și exportul de condimente, exportând peste 200 de condimente în aproximativ 180 de țări, în valoare de miliarde de dolari. Cu toate acestea, îngrijorările cu privire la siguranța acestor condimente au crescut recent, cu rapoarte care arată niveluri ridicate de oxid de etilenă în mostrele de ardei iute și boabe de piper din India.

În plus, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente investighează și produsele de la unele mărci indiene, cum ar fi MDH și Everest, pentru potențialul conținut al pesticidului cancerigen. Aceste descoperiri au provocat întrebări privind standardele de siguranță și de reglementare din India, precum și preocupări legate de impactul asupra exporturilor.

În timp ce India afirmă că respectă unele dintre cele mai stricte standarde de limitare a reziduurilor de pesticide, rapoarte anterioare, cum ar fi cele ale FDA-ului din 2022, evidențiază deficiențe în standardele de igienă la fabricile de mirodenii indiene.

În contextul acestor descoperiri, experții subliniază necesitatea unei revizuiri fundamentale a abordării Indiei în ceea ce privește siguranța alimentară. Ei subliniază că transparența, aplicarea strictă a reglementărilor și comunicarea clară sunt esențiale pentru protejarea integrității exporturilor de condimente ale țării.

Foto: Freepik

 

Comments