ADS
ADS
ADS
Trei zile libere de la Guvern pentru angajații din România. Bugetarii vor beneficia de o nouă minivacanță
12/05/2024 14:52 in STIRI

Vești excelente pentru angajații de la stat din România! De la Guvern vin încă 3 zile libere, în luna august, cu ocazia unei mari sărbători. Cei care vor dori să își lege zilele de concediu se vor putea bucura de o minivacanță. Mai mult decât atât, cei care vor fi puși să lucreze ar putea primi bani în plus de la angajator. Firmele care nu se conformează sunt pasibile de amendă, conform bugetul.ro.

Pentru cei care erau supărați că 1 iunie va fi într-o sâmbătă, compensarea vine între 15 și 18 august, când va fi sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Așadar, de joi până duminică, angajații vor putea să plece în vacanță, fie la mare, fie la munte sau oriunde își doresc. Cei care au posibilitatea să-și folosească cele 3 zile de concediu, pentru luni, marți și miercuri, vor avea chiar o săptămână liberă.

Inclusiv angajații din mediul privat vor avea liber pe data de 15 august, iar legislația stabilește că angajatorii care nu pot respecta zilele stabilite de Guvern riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Bineînțeles, există situații în care companiile, de stat sau private, nu pot să nu presteze servicii în zilele respective. Câteva exemple de domenii care fac excepție de la regula stabilită de Guvern sunt: retail, HoReCa, sanitar, mass media, jurnalism. În aceste cazuri, angajatorii trebuie să ofere compensații, fie prin acordarea unor sume suplimentare la salariu, fie prin programarea unor zile libere alternative.

 

COMMENTS