ADS
ADS
ADS
Prima comună din Botoșani care va avea o creșă. Investiția va costa peste 11 milioane de lei
STIRI
Published on 12/05/2024

În curând, comuna Hilișeu Horia din județul Botoșani va avea propria creșă destinată copiilor ante-preșcolari. Această inițiativă va deveni realitate datorită unei investiții semnificative de peste 11 milioane de lei, realizată de Compania Națională de Investiții (CNI).

Creșa va fi amplasată în satul Iezer și va avea capacitatea de a găzdui patru grupe, cu un total de 40 de copii. Clădirea va ocupa o suprafață construită de aproximativ 1244 de metri pătrați. Structura creșei va include patru dormitoare, două săli de joacă dotate cu vestiare și grupuri sanitare, facilități pentru persoanele cu dizabilități, zonă de primire, cabinet medical cu izolare, spațiu administrativ și nucleu tehnico-gospodăresc.

Pe lângă aceasta, CNI a lansat o licitație care include și construcția unei creșe similare în satul Sabasa, comuna Borca din județul Neamț, cu o valoare echivalentă de 11 milioane de lei.

Comuna Hilișeu Horia, cu o populație de 3.418 locuitori, dintre care 1.748 sunt bărbați și 1.670 sunt femei, va beneficia astfel de un important suport în asigurarea serviciilor de îngrijire și educație pentru cei mai mici membri ai comunității.

 

Comments