ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 11 mai 2024
STIRI
Published on 11/05/2024

Astăzi, temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor țării, situându-se în apropierea mediei pentru această perioadă. După-amiaza, vremea va deveni ușor instabilă în zonele montane, unde sunt prognozate averse și posibile descărcări electrice. Aceste fenomene meteorologice pot apărea și în centrul și sudul țării. Vântul va fi slab și moderat, cu unele intensificări temporare în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi în general între 18 și 24 de grade Celsius.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei se așteaptă o zi frumoasă, cu câțiva nori și vânt ușor. Spre seară, este posibil să apară ploi scurte în zonele mai înalte, iar temperaturile vor crește și aici, ajungând în jur de 24 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, după-amiaza poate aduce ploi în zona dealurilor și a munților. În restul regiunilor, se va menține soarele, vremea fiind plăcută, iar temperaturile vor fi cu un grad-două mai ridicate decât ieri. Pe timpul nopții, cerul se va închide treptat în aproape toate zonele, crescând șansele de ploaie.

La Botoșani, se prognozează o zi destul de frumoasă, cu cer parțial acoperit și vânt ușor dinspre nord-nord-vest. Temperaturile maxime vor fi între 17 și 20 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa în jur de 11 grade Celsius.

La munte, vremea va deveni ușor instabilă după-amiaza, cu înnorări temporare, averse locale și posibile descărcări electrice. Pe timpul nopții, cerul va fi în general înorat, iar ploi slabe sunt așteptate mai ales în Munții Apuseni și în Carpații Meridionali.

 

Comments