ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 9 mai 2024
09/05/2024 08:31 in STIRI

Astăzi, valorile termice vor continua să înregistreze scăderi, situându-se în general sub mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări și local averse în vest, centrul țării și pe arii restrânse în restul regiunilor.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vom avea parte de soare în cea mai mare parte a zilei, cu excepția unor zone mici unde se pot înregistra înnorări și ploi trecătoare. Vântul se va intensifica, atingând viteze de 55 km/h. Temperaturile se vor menține aproape de normal pentru această perioadă și vor oscila între 21 și 22 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, un aer mai rece va pătrunde, determinând scăderi semnificative ale temperaturii. La Piatra Neamț, de exemplu, se vor înregistra doar 12 grade Celsius. Precipitațiile vor fi mai frecvente în Bucovina și la munte, în timp ce în restul provinciei vom avea vreme mai stabilă, cu perioade de soare și câțiva nori.

La Botoșani, cerul va fi predominant acoperit, iar vântul va sufla ușor dinspre nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 17 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi în jur de 10 grade Celsius.

În zonele montane, temperaturile vor fi sub normalul perioadei și se vor semnala precipitații mixte. Izolat, cantitățile de apă pot depăși 15...25 l/mp.

 

COMMENTS