ADS
ADS
ADS
Vouchere de masă și vacanță 2024. Schimbare importantă pentru angajații care primesc astfel de tichete
08/05/2024 12:19 in STIRI

Angajații vor putea primi tichete de masă, vacanță, cadou sau culturale și pe suport electronic. Legea nr. 87/2024 a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 12 aprilie 2024. Mai mult, cardurile vor putea fi folosite de beneficiari pentru plățile online. Două companii mari au lansat deja cardurile de acest fel.

Au trecut deja 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că legea a intrat deja în vigoare. Angajații vor putea să beneficieze de carduri care vor înlocui tichetele de masă, de vacanță, cadou sau culturale.

Legea spune că, la cererea angajatului, angajatorul care alege emiterea biletelor de valoare exclusiv ca instrument virtual poate să solicite oricând unității emitente să emită dispozitivul fizic al tichetelui de valoare sau al voucherului de vacanță.

Companiile care au anunțat deja lansarea cardurilor virtuale ce pot înlocui tichetele de masă, de vacanță, cadou sau tichetul cultural sunt Pluxee România (fosta Sodexo) și Edenred, potrivit RomaniaTV.

 

COMMENTS