ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 3 mai 2024
03/05/2024 09:41 in STIRI

Astăzi, cerul va fi temporar înnorat, iar în unele zone vor fi averse, uneori însoțite de descărcări electrice, în regiunile Banat, Oltenia, local în Muntenia, pe arii restrânse în Dobrogea și izolat în restul teritoriului. În regiunile sud-vestice, cantitățile de apă pot fi mai însemnate, situându-se între 15 și 20 de litri pe metru pătrat.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se vor alterna perioadele cu soare și cele cu înnorări, iar este posibil să apară unele averse izolate. Vântul va deveni mai insistent, iar temperaturile maxime vor atinge aproximativ 26 de grade Celsius în timpul zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, norii vor fi din ce în ce mai numeroși, iar pot apărea ploi ușoare pe alocuri. Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, urcând până la 26 de grade Celsius.

La Botoșani, cerul va fi parțial acoperit, iar vântul va sufla ușor dinspre est. Maximele termice vor varia între 23 și 24 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi în jurul valorii de 13 grade Celsius.

În zonele montane, înnorările temporare vor fi însoțite de averse, mai ales în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, cu posibilitatea de cantități mai mari de apă în sud-vestul teritoriului (15...20 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări locale.

Pe litoral, cerul se va înnora din când în când, iar vântul va rămâne destul de insistent, putând aduce câteva averse, mai ales în timpul nopții. Temperaturile maxime vor atinge aproximativ 19 grade Celsius pe plajă și în jur de 14 grade Celsius în apă.

COMMENTS