Lista celor 14 școli din județul Botoșani care pot primi câte 300.000 de euro, pentru reducerea abandonului școlar
27/04/2024 08:57 in STIRI

Un număr de 14 școli din județul Botoșani pot primi câte 300.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar. Ministerul Educației a publicat lista celor 488 de școli din România care pot primi maximum 300.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar în apelul PNRAS Runda a II-a (seria a 3-a) și a pus în consultare publică Ghidul solicitantului pentru acest apel. Noutatea este că nu doar școlile eligibile pot depune proiecte, ci și primăriile sau ONG-urile.

În județul Botoșani sunt următoarele unități de învățământ: Școala gimnazială nr. 1 Avrămeni, Școala Gimnazială Teofil Valcu Hănești, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Vlădeni, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ipotești, Școala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coșula, Școala Gimnazială nr. 1 Dorohoi, Școala Gimnazială nr. 1 Manoleasa, Școala Gimnazială nr. 1 Ripiceni, Școala Gimnazială nr. 1 Stăuceni, Școala Profesională „Gheorghe Burac” Vlăsinești, Școala Gimnazială nr. 1 Unțeni, Școala Gimnazială nr. 1 Vorniceni și Liceul Tehnologic „Al. Vlahuță” Șendriceni.

Sunt eligibile unitățile de învățământ cum au fost identificate, pe baza datelor din SIIIR din anul școlar 2022-2023, cu prioritate de intervenție medie sau ridicată prin aplicarea a cinci indicatori de vulnerabilitate, respectiv:

  • Procentul profesorilor suplinitori raportat la numărul total al cadrelor didactice din unitatea de învățământ;
  • Rata de absolvire a învățământului gimnazial, definită ca raportul dintre numărul de absolvenți ai clasei a VIII-a și numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar;
  • Raportul dintre numărul elevilor repetenți și în abandon școlar și numărul total de elevi din învățământul gimnazial;
  • Rata de participare a absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, definită ca raportul dintre numărul absolvenților învățământului gimnazial care participă la examen și numărul total al absolvenților învățământului gimnazial;
  • Procentul absolvenților de clasa a VIII-a care au obținut note sub 6 la Evaluarea Națională din total participanți la evaluare.

 

COMMENTS