Două femei, care profitau de mila oamenilor, au fost prinse de polițiști din parcarea unui supermarket din Botoșani
25/04/2024 16:43 in STIRI

Doi cerșetori, care profitau de mila oamenilor, au fost prinși de polițiștii din parcarea unui supermarket din Botoșani, în cursul zilei de joi. Cele două femei erau în zona str. Independenței nr. 4, în parcarea unui supermarket, și aveau un comportament insistent la adresa cetățenilor care ieșeau sau intrau în magazin.

La vederea polițiștilor locali, una dintre femei a părăsit zona, fiind interceptată doar una dintre ele. Deoarece a refuzat să se legitimeze sau să ofere informații cu privire la identitatea sa, mimând comportamentul unei persoane cu deficiențe de auz, polițiștii locali au condus-o la sediul instituției pentru a efectua verificări cu privire la identitatea sa.

În mod surprinzător, la sediul Poliției locale, persoanei i-au revenit simțurile, furnizând informații cu privire la identitatea sa. Pentru fapta sa, numita I.B.F., cu domiciliul în satul Condeești, județul Ialomița, a fost sancționată contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 – pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie, constatate în diverse zone de pe raza municipiului.

„Pentru un oraș civilizat, vă rugăm să nu dați curs persoanelor care apelează la mila publicului, să nu încurajați cerșetoria sau comerțul ambulant și să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numărul de telefon: 0231 513 100 sau la adresa de email: [email protected] Activități similare pentru menținerea unui climat public civilizat și în siguranță se vor derula în mod constant”, precizează Poliția Locală.

 

COMMENTS