Profesorii ai căror elevi au avut note mici la simularea de la Bacalaureat vor face cursuri pentru dezvoltarea competențelor
19/04/2024 09:26 in STIRI

Profesorii ale căror clase au obținut note scăzute la simularea examenului de Bacalaureat vor urma cursuri de dezvoltare a competențelor. Experții explică modalitățile prin care elevii ar trebui să fie pregătiți în perioada următoare.

Inspectoratele școlare vor coordona activități metodice destinate profesorilor care predau discipline relevante pentru examenul de Bacalaureat. Prioritatea va fi acordată profesorilor ai căror elevi au obținut medii sub 6 la simularea din 2024, conform informațiilor de pe Adevarul.ro. Astfel, inspectoratele județene vor organiza webinarii și alte activități metodice cu dascălii, punând accentul pe dezvoltarea competențelor care necesită îmbunătățire și oferind consiliere pentru situații individuale.

În paralel, Ministerul Educației recomandă elevilor să urmărească lecțiile oferite în cadrul programului Teleșcoala și să facă teste de antrenament din anii precedenți pentru a se pregăti pentru examenul de Bacalaureat.

„Subiectele să știți ca nu sunt grele la Bacalaureat. Subiectele sunt create pentru nivel mediu, pentru certificarea unei competențe medii și tocmai din acest motiv ele trebuie să fie respectate pentru toți absolvenții“, a explicat ministrul Educației, Ligia Deca.

COMMENTS