Expoziția „Salon de primăvara – Liviu Șoptelea și prietenii”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani
19/04/2024 09:24 in STIRI

Muzeul Județean Botoșani va găzdui, în perioada 20 aprilie - 7 mai 2024, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”.

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală „EXPO-ART” Botoșani și va aduce în fața publicului lucrări de pictură și tehnică mixtă create de artiști botoșăneni din diferite generații: Dănuț Aconstantinesei, Marcel Alexa, Aurel Azamfirei, Cristian Bârzoieș, Genoveva Dolhescu, Lila Lungulescu, Ioana-Gina Poleac, Florin Prodan, Adina Strugariu, Carmen Ștefania Suceveanu și George Șpaiuc.

Libertatea alegerii temelor și a modului de rezolvare tehnică a acestora le-a permis artiștilor să-și exprime pasiunea pentru artă în moduri variate.

Expoziția propusă va fi un prilej de întâlnire între artiști și admiratorii lor, un spațiu în care ideile și sentimentele se vor întâlni de la sacru la profan, de la lumea văzută la cea imaginată/imaginară, de la figurativ la abstract.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 21 aprilie, la ora 11:30, și va fi prezentat de Ana Coșereanu, muzeograf. Programul de vizitare va fi gratuit, zilnic între orele 9:00 și 16:30, cu excepția zilelor de sărbători pascale când muzeul va fi închis.

 

COMMENTS