Tumoră de 45 de kilograme, extirpată din abdomenul unei femei din Botoşani. Medic: Este cea mai mare tumoră extirpată din istoria Botoşaniului
16/04/2024 12:14 in STIRI

O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, în cadrul unei intervenții chirurgicale efectuate de medicii chirurgi din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.

Pacienta este o femeie în vârstă de 41 de ani, din Suharău, care a ajuns la medic după ce și-a dat seama că a început să ia foarte mult în greutate. Când a ajuns la spital, botoșăneanca avea 130 de kilograme. În urma unui examen ecografic, medicii au depistat o tumoră gigant la nivelul uterului.

Operația a durat 2 ore și 20 de minute, echipa operatorie fiind condusă de medicul primar Iulian Preda, care a fost asistat de medicul primar chirurg Bogdan Viziteu, de medicul anestezist Ana-Maria Zamosteanu, precum și de asistenta Brândușa Melinte.

”Debutul tumorii pare a fi de un an de zile. Operația a durat 2 ore și 20 de minute. A fost un caz de excepție, tumora în sine cântărea peste 45 de kilograme. Este cea mai mare tumoare extirpată din istoria medicală a acestui județ și acestui spital”, a declarat medicul Iulian Preda.

Medicul chirurg de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a mai extirpat o tumoră gigantă în anul 2020, care cântărea 28 de kilograme.

 

COMMENTS