Una dintre asistentele medicale de gardă în noaptea morții Alexandrei Ivanov primește despăgubiri de la Spitalul Județean Botoșani
16/04/2024 07:44 in STIRI

Una dintre asistentele medicale de gardă în noaptea morții Alexandrei Ivanov primește despăgubiri de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani pentru că a fost suspendată din funcție.

Este vorba de Mariana Ramona Baltă, care a câștigat acțiunea deschisă împotriva unității medicale la care este angajată, după ce managerul de atunci i-a suspendat contractul individual de muncă pentru 60 de zile, ca urmare a situației generate de moartea în Maternitatea, pe 18 august 2023, a Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani, care a fost neglijată de cadrele medicale care trebuiau să îi acorde asistență de urgență.

Tribunalul Botoșani a decis ca Mariana Ramona Baltă să primească salariile aferente perioadei în care a fost suspendată și actualizarea acestora la zi.

Soluția pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de contestatoarea BALTĂ MARIANA-RAMONA în contradictoriu cu intimatul SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ „MAVROMATI” BOTOȘANI. Anulează decizia nr. 1036/21.08.2023 emisă de intimat. Obligă intimatul la plata către contestatoare a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate, precum și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatoarea, de la data suspendării contractului individual de muncă, 21.08.2023, și până la data de 20.10.2023, ziua anterioară zilei aferente revenirii în activitate a contestatoarei. Respinge capătul de cerere având ca obiect reintegrarea contestatoarei, ca rămas fără obiect. Obligă intimatul la plata în favoarea contestatoarei a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1200 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Botoșani. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 02.04.2024.

 

COMMENTS