Incident cu final fericit! O fetiță s-a pierdut de părinți pe Unirii. Copila a fost dusă la poliție
15/04/2024 06:31 in STIRI

O fetiță de doar câțiva anișori s-a pierdut de părinți pe strada Unirii, duminică seară. Copila a fost găsită de o mamă, care a dus-o la Poliție. Între timp, au fost identificați părinții copilei, iar fetița a ajuns în grija lor.

„Fetița are patru anișori. Nu știa nici cum o cheamă pe mama și pe tata. Eu m-am învârtit pe strada Unirii, dar nu i-am găsit părinții, așa că am dus-o la secția de poliție, iar acolo i-am așteptat pe părinți. Aceștia au venit foarte repede, în 10 minute deja erau la secție”, ne-a mărturisit mama care a găsit-o pe copilă.

Polițiștii le recomandă părinților să îi învețe pe cei mici câteva lucruri pe care trebuie să le facă atunci când sunt în astfel de situații:

  • Să îți cunoască numele complet;
  • să rămână pe loc, să nu plece în căutarea ta, pentru că astfel ați putea alerga unul după altul;
  • Să se uite în jurul său și să caute persoana potrivită pentru a cere ajutor. În primul rand să caute cu privirea un polițist/jandarm, iar dacă acest lucru nu este posibil, să între în cel mai apropiat magazin sau restaurant.
  • Să nu primească nimic de la persoane necunoscute și, sub nicio formă, să nu plece cu persoane străine.
  • Ar fi minunat dacă ar cunoaște numărul de telefon mobil al unui dintre părinți, sau dacă ar avea numărul notat fie pe o brățară, tricou, pe încălțăminte.

 

COMMENTS