ADS
ADS
ADS
Vești bune pentru locuitorii comunei Stăuceni. Astăzi a fost semnat contractul pentru realizarea infrastructurii de distribuție a gazului metan
10/04/2024 13:49 in STIRI

Miercuri a fost semnat contractul pentru realizarea infrastructurii de distribuție a gazului metan, astfel încât la finalizarea acestei investiții vor fi racordate la gaz aproximativ 1.200 de gospodării.

Racordarea se va realiza la magistrala de gaz Hârlău-Botoșani, de la Bălușeni-satul Draxini până la Tocileni, unde va fi construită o conductă de aducțiune. Ulterior, în zona stadionului, se va construi o stație de joasă presiune, care va deservi satele Siliștea și Stăuceni. Practic, toți locuitorii comunei Stăuceni vor fi racordați la rețeaua de gaz.

„Astăzi se semnează cel mai mare proiect din ultimii 34 de ani din comuna Stăuceni, și anume racordarea comunei Stăuceni la rețeaua națională de distribuție gaz. A fost o perioadă mai stresantă, pentru că proiectele de gaz nu sunt deloc asemănătoare cu proiectele de apă, canal sau drumuri. Sunt cu totul altele și, cu toate acestea, am reușit și am ajuns la nivel de prezentare”, a declarat primarul comunei Stăuceni.

Valoarea proiectului este de 5,7 milioane de euro, iar lucrările ar urma să fie finalizate în 24 de luni.

 

COMMENTS