ADS
ADS
ADS
Pericol într-o comună din Botoșani. Un incendiu a izbucnit la o casă
04/04/2024 17:22 in STIRI

Casa unei familii din localitatea Șendriceni a fost în pericol, joi dimineață, din cauza coșului de fum necurățat de funingine.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit prompt și au stins flăcările înainte de a se înregistra pagube materiale însemnate. A ars funinginea din coșul de fum.

Pentru evitarea unor incidente similare, ISU Botoșani recomandă respectarea următoarelor reguli:

– Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

– Verificați coșurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grunzi, astereală etc.).

– Tencuiți și văruiți partea din pod a coșului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coș de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcție sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiș etc.).

– Îngrășați zidăria coșului la trecerea prin planșee, lăsând un spațiu între această zidărie și elementele combustibile ale planșeului.

– Păstrați distanța dintre fața exterioară a coșurilor și elementele combustibile ale acoperișului.

 

COMMENTS