Bucăți de tablă desprinse de vânt de pe acoperișurile unor blocuri și a unei case din municipiul Botoșani
02/04/2024 19:06 in STIRI

Șapte apeluri pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic au fost înregistrate marți în municipiul Botoșani, Drislea și Vorona, pe fondul vântului puternic. În municipiul Botoșani, cetățenii au anunțat că viața sau bunurile le sunt puse în pericol de bucățile de acoperiș desprinse de vânt, transmite ISU Botoșani.

Pentru înlăturarea pericolelor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au lucrat efectiv la foc continuu, deplasându-se de la o intervenție la alta. Aceștia au acționat pentru degajarea unor bucăți de tablă de pe acoperișurile unor blocuri și a unei case de pe străzile Vârnav, Aleea Nouă, Primăverii, Gheorghe Filipescu și 1 Decembrie, desprinse de vânt și care puteau să cadă peste trecători.

În comuna Vorona a fost anunțat faptul că la un transformator electric se observă flăcări. La caz au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună, fiind sesizat și furnizorul de energie electrică. Și pompierii voluntari din Trușești au intervenit pentru înlăturarea unui arbore căzut pe carosabil, pe DN 29 D, pe raza localității Drislea.

Reamintim faptul că județul Botoșani s-a aflat sub incidența unui cod portocaliu de intensificări ale vântului din această dimineață, de la ora 08:00, până după-amiază, la ora 18:00. În acest interval, au fost perioade în care vântul a bătut cu viteze de 80-85 km/h.

 

COMMENTS