Prognoza meteo, azi, 28 martie 2024
28/03/2024 09:50 in STIRI

Joi, vremea se va încălzi în sudul și estul României, însă o serie de precipitații vor afecta multe zone din țară, iar vântul va fi destul de puternic. Temperaturile maxime vor porni de la 12 grade în depresiuni și vor ajunge la 23-24 de grade în sud și sud-est.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se va simți o încălzire semnificativă, cu temperaturi atingând 23-24 de grade Celsius, caracteristice lunii mai. Vor exista înnorări intermitente și posibile averse, iar vântul va avea intensificări în această zonă.

Încălzirea vremii se va resimți și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, unde maximele vor crește la 21, poate chiar 22 de grade Celsius. Vor fi intervale de ploaie, dar și apariții ale soarelui printre nori.

În Botoșani, cerul va fi acoperit, iar vântul va sufla slab dinspre sud-est. Se prevăd mai multe ploi, în special după amiază. Temperaturile diurne vor oscila între 18 și 21 de grade Celsius, coborând până la 6 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, se vor înregistra averse destul de consistente, cu posibilitatea de a aduce până la 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul va sufla mai puternic pe creste, iar în acele zone vor fi condiții pentru lapoviță și ninsoare. În ciuda acestor condiții, soarele va apărea trecător, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele din ziua de miercuri.

COMMENTS