Prognoza meteo, azi, 26 martie 2024
26/03/2024 09:39 in STIRI

Astăzi, vremea va fi frumoasă în toată țara, cu excepția unor zone unde vântul se va intensifica, atingând viteze mai mari în sudul Banatului și pe crestele Carpaților. Temperaturile vor fi mai ridicate decât în ziua de luni, cu maxime ce pornesc de la 10 grade în estul Transilvaniei și ajungând până la 17 grade în vestul țării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii vor apărea sporadic. Vântul va bate ușor, iar la amiază se va simți o atmosferă plăcută, cu temperaturi în jur de 16 grade Celsius.

Se încălzește și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, unde temperaturile maxime vor atinge 15 grade Celsius. Soarele va domina cerul în cea mai mare parte a zilei, cu un vânt mai puternic în estul provinciei.

În Botoșani, vremea va fi frumoasă, cu cer senin și un vânt slab dinspre nord-vest. Temperaturile diurne vor oscila între 10 și 12 grade Celsius, coborând până la 4 grade Celsius în timpul nopții.

Temperaturile vor crește și la munte, unde atmosfera va fi predominant însorită. Totuși, spre seară, în Carpații Meridionali și în Munții Banatului se vor înregistra înnorări și câteva reprize de ploaie. La altitudini mari, ninge sau se transformă în lapoviță, iar vântul va avea tendința de a se intensifica.

 

COMMENTS