Prognoza meteo, azi, 24 martie 2024
24/03/2024 10:15 in STIRI

Astăzi, se anunță o răcire accentuată în vestul, nordul și centrul țării. Maximele termice vor porni de la 8 grade Celsius în Transilvania și în Bucovina, iar în Muntenia vor atinge 22 de grade Celsius. În sud-estul țării, vremea va fi frumoasă, însă în restul regiunilor se vor aduna norii, fiind prognozate averse și descărcări electrice. La munte, treptat vor predomina ninsorile.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se vor înregistra perioade însorite pe parcursul zilei, dar vor apărea și norii, iar precipitațiile vor fi sporadice. Vântul va sufla cu viteze de până la 55 km/h, menținând temperaturile relativ ridicate.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea va fi schimbătoare, cu ploi intermitente și temperaturi cuprinse între 8 și 20 de grade Celsius. Temperaturile vor scădea până la pragul înghețului în timpul nopții.

În municipiul Botoșani, cerul va fi parțial acoperit, iar vântul va sufla slab dinspre nord-vest. Sunt prognozate ploi după-amiază, iar temperaturile vor oscila între 10 și 12 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 6 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, se va înregistra o răcire accentuată, urmată de precipitații mixte. Vântul se va intensifica pe creste, atingând viteze de peste 70-80 km/h. În timpul nopții, se va depune strat de zăpadă în Carpații Meridionali și de Curbură.

 

COMMENTS