Prognoza meteo, azi, 11 martie 2024
11/03/2024 09:19 in STIRI

 

Luni, vremea se anunță instabilă în aproape întreaga țară, cu ploi răspândite, mai abundente în sud-vest și în zonele montane. Vântul va avea intensificări pe întreg teritoriul, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile vor fi variabile, pornind de la 6...7 grade Celsius în nordul Moldovei și ajungând până la 20 de grade Celsius în Dealurile de Vest.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va rămâne acoperit pe parcursul întregii zile. Se anunță ploi și intensificări ale vântului, iar temperaturile vor urca până la 15 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, ziua se anunță mohorâtă, cu ploi și temperaturi mai scăzute în comparație cu alte regiuni: de la 6...7 grade Celsius în Bucovina, până la 10 grade Celsius în zona Bacăului.

La Botoșani, cerul va fi acoperit și se așteaptă ploi slabe. Vântul va sufla slab din direcția sud-estică, iar temperaturile vor oscila între 7 și 8 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 6 grade Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, temperaturile vor rămâne ridicate, dar ploile vor fi prezente pe suprafețe extinse, în timp ce la altitudini mari se vor înregistra ninsori sau lapoviță. În masivele sud-vestice, cantități semnificative de apă se vor acumula, iar vântul va sufla tare pe creste.

 

COMMENTS